fredag den 1. marts 2024

Bønnens år ~ Håbets pilgrimme

2024 bliver det første år uden store bededag i kalenderen. Til gengæld har pave Frans udråbt året til at være Bønnens år.

Det gjorde han den 21. januar, i sin ugentlige Angelus-bøn, hvor han sagde:
De kommende måneder vil føre frem til åbningen af den hellige dør, og dermed indledningen af det hellige år 2025. Jeg beder jer om at intensivere jeres bøn for på den måde at forberede os til at gennemleve denne nåderige begivenhed på en god måde og opleve styrken i Guds håb.
    Derfor begynder vi i dag Bønnens År; det vil sige et år dedikeret til at genopdage den store værdi i og det enorme behov for bøn i vort personlige liv, i Kirkens liv og i verden.
Mottoet for Bønnens år er "Håbets pilgrimme", og Troslærekongregationen har i denne anledning udgivet et dokument, hvor der står:
Bønnens år bliver ikke et år med særlige initiativer; det er snarere en privilegeret tid til at genopdage bønnens værdi, behovet for daglig bøn i det kristne liv. Det er en tid til at opdage, hvordan man beder, og frem for alt hvordan man i denne digitale tidsalder kan uddanne mennesker i bøn, sådan at  bønnen kan blive effektiv og frugtbar. Vi kan ikke benægte, at vor tid har et dybt behov for spiritualitet. Jo højere skriget bliver fra teknologien, der synes at opfylde alle vore ønsker, jo vigtigere bliver vor søgen efter en sand spiritualitet, der bringer os tilbage til mødet med os selv og sandheden om vor eksistens og dermed et inderligt forhold til Gud.

Det hellige år 2025 indledes den 24. december 2024, med den højtidelige åbning af den hellige dør i Peterskirken og afsluttes den 6. januar 2026.

Charlotte Olden-Jørgensen
Kilde www.vatican.va

Ingen kommentarer:

Send en kommentar