fredag den 1. december 2017

Eukaristisk mirakel i Weiten-Raxendorf

Vor tro bygger ikke på Eukaristiske mirakler. Derfor behøver vi heller ikke at tro på miraklerne for at være kristne. Nogle gange har miraklerne dog styrket menneskers tro på, at det virkelig er Jesus selv, som vi modtager i Den hellige Eukaristi. For Gud er ingenting umuligt.

I året 1411 brød en indbrudstyv ind i sakristiet i sognekirken i Weiten i Østrig.  Tyven fik blandt andet stjålet en konsekreret hostie. Han gemte hostien i sin ene handske.
    Tyven steg op på sin hest for at ride hjemad. Han valgte ikke hovedvejen hjem, men red ad en mindre vej.  Pludselig ville hesten ikke gå mere. Flere mennesker kom til for at hjælpe, men det var umuligt at få hesten til at tage et eneste skridt. Med eet satte hesten af i galop og så faldt hostien ud af tyvens handske. Ingen lagde mærke til det.
    Nogle dage senere kom fru Scheck forbi stedet og opdagede hostien. Den var omgivet af et stærkt lys. Stærkt forundret tog fru Scheck hostien op og så, at den var brækket over i to dele. De var forbundet med tråde af blødende kød. Kvinden blev naturligvis meget bevæget. Bagefter lod hun for egen regning bygge et lille kapel på stedet som tak.

Efterhånden blev historien kendt og mange pilgrimme kom dertil. Senere blev det derfor nødvendigt at bygge en større kirke, som kunne rumme den store mængde pilgrimme, som hvert år kom for at ære den mirakuløse hostie.

Antikt billede af mirakletSkrevet af Anne Balleby
Kilde: Real Presence Education and Adoration Association,
Eucharistic Miracles of the World


Ingen kommentarer:

Send en kommentar