torsdag den 1. december 2016

Morgenofferet

Morgenofferet er en morgenbøn, en bøn der overgiver os og vor dag i Guds hænder.


HVORFOR skal vi bede morgenbøn?
Det skal vigøre for at gøre Gud opmærksom på os og nok især for at gøre os opmærksomme på Guds nærvær. For Kristus er en rigtig herre, og Han trænger sig ikke på, hvis Han ikke bliver inviteret.
På den anden sideer Han ikke kræsen. Indbydelsen må gerne være nusset, krøllet eller sjusket skrevet. Han skal nok komme alligevel.
    Derfor er det også en god idé hver morgen at invitere Han ind i vores liv. Det er den vigtigste bøn vi beder, så hvis vi kun kan klare én bøn om dagen, så skal det være morgenbønnen, eller netop morgenofferet. Det kan vi gøre ved at lægge den nye dag i Guds hænder, ved at tilbyde Ham os selv og vores arbejde den kommende dag, ved at bede om om nåde til at gøre Guds vilje i dag,

HVORDAN skal vi bede morgenbøn?
Nu begynder den nye kirkeår snart, og det er tid for de åndelige nytårsforsætter.
    En hurtig morgenbøn hver dag er bedre end at love Gud en lang en, som man så ikke når.
    Nogle gange når vi det ikke om morgenen eller glemmer det. Så gør vi det bare - hurtig - når vi kommer i tanke om det. Bare der er lidt dag tilbage endnu.
    Små trick er slet ikke forbudt. Hæng et billede af et lys, din familie, en solopgang, din skytsengel, din navnehelgen, en rosenkrans lavet af kinderæg ... hvad som helst der husker dig på at bede, lige dér hvor du ser det som det første om morgenen. Og når der så er gået en måneds tid, og du ikke længere lægger mærke til din husketing, så er det på tide med en ny.


HVAD skal vi bede som morgenbøn?
Vi kan bede: en salme, et enkelt vers af en salme, Fadervor og Hlil dig Maria, Garfields morgenbøn, et råb om hjælp, en forbøn for en der har det svært. Morgenofferet fra Bønnens apostolat. Hvis vi har god tid kan vi bede Kirkens morgenbøn, Laudes.
    Det er alt sammen rigtigt. Vi kan nemlig kun gøre det forkert ved ikke at gøre det.

Hvad der videre kan ske: Skudbønner
I løbet af dagen, når man nu kommer i tanker om det, kan man bede små, korte lynhurtige bønner, det hedder også skudbønner. Det er en hurtig sætning, men siger til Gud, når noget går en imod, når man hører om nogen der har problemer eller om noget rigtig godt - husk også takkebønnerne for de gode ting- Lad være med altid at lade takken udarte sig til bøn for dem, der ikke har eller det, du endnu mangler. Glæd dig og bed et kort: Tak, Gud.

Dette er en revideret og forkortet udgave af den tekst, der står at læse i AveMaria nummer 4, 2016
Inspiration fra nettet: facebook, catholic.org og især Aletheia.org

Ingen kommentarer:

Send en kommentar