mandag den 29. februar 2016

Undervejs med Maria

Johannes Paul II
Angelus i Jerusalem søndag 26. marts 2000

På hvert skridt af vor jordiske pilgrimsrejse er Maria med os. Hun kaster lys over vor vej og deler vore glæder og sorger.

Med Maria, Mater Dolorosa står vi i korsets skygge og græder over Jerusalems trængsler og verdens synder. Vi står med hende i stilhed på Golgata, og ser blod og vand flyde fra hendes Søns sårede side. Vi opdager de frygtelige konsekvenser af vor synd, og bevæges til anger over vore egne synder og Kirkens børns synder gennem tiden. Maria, undfanget uden synd, hjælp os på omvendelsens vej.

Med Maria, Stella Matutina, er vi ramt af lyset fra opstandelsen. Vi fryder os med hende over den åbne grav, der er blevet det evige livs moderskød, hvorfra Han, der opstod nu sidder ved Faderens højre hånd. Med hende takker vi for Helligåndens nådegave som den Opstandne Herre nedsendte over Kirken på pinsedagen og som Han til stadighed udgyder i vort hjerte, for vor sjæls frelse og til gavn for menneskeheden.

Maria, Regina in caelum assumpta. Fra hendes Søns grav ser vi til den grav, hvor Maria lå fredfyldt, i tålmodig venten på sin herlige optagelse i Himlen. Liturgien for messen, fejret på hendes grav i Jerusalem, lader Maria sige: "Selv hinsides døden er jeg ikke langt fra dig!" Og i liturgien svare hendes børn: "Når vi ser din grav, Maria, ser vi i ånden også dig. Du er englenes glæde og de plagedes trøst. Vi hylder dig som de kristnes sikre tilflugtssted og først og fremmest som Mor."

Når vi betragter Theotokos, næsten ved rejsens mål, ser vi Kirkens sande ansigt, strålende skønt lysende med d "Guds herlighed på Jesu Kristi ansigt" (2 Kor 4,6). Du, vor fortaler, hjælp Kirken til altid at være mere som dig, dens ophøjede ideal. Hjælp den til at vokse i tro, håb og kærlighed, og til at søge Guds vilje i alle ting (jf. Lumen gentium 65). O gode, o milde, o kære jomfru Maria.


Oversat og redigeret af Charlotte Olden-Jørgensen efter vatican.va

Ingen kommentarer:

Send en kommentar